Programul IMM Invest este deschis pentru antreprenori si bancile pot incarca dosarele beneficiarilor in aplicatia web

Platforma online dedicata programului IMM Invest este deschisa pentru inscrierea antreprenorilor. Cu toate acestea, bancile vor putea sa incarce dosarele pentru a aplica la Fondul de garantoare doar de lunea viitoare, 19 aprilie 2021, conform lui Dumitru Nancu, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

In cadrul unei conferinte la BCR, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a afirmat ca programul este operational si ca intreprinderile se pot inscrie pe platforma online pentru IMM Invest. De asemenea, Dumitru Nancu a afirmat faptul ca bancile pot primi dosare in analiza ca urmare a faptului ca au primit deja plafonul alocat fiecarei banci. Urmeaza a se publica Ordinul ministrului Finantelor. In acest sens vorbim despre posibilitatea de a fi aprobate primele garantii. Cu toate acestea, directorul FNGCIMM a mentionat ca inainte de toate este nevoie de aprobarea dosarului de catre banci.

In cadrul programului IMM Invest microintreprinderile si firmele mici si mijlocii au posibilitatea de a obtine credinte bancare cu garantii de la stat. Programul IMM Invest Romania are menirea de a sustine mediul de afaceri prin facilitarea accesului IMM-urilor la finantare ca urmare a accesarii unuia sau a mai multor credite avand ca scop realizarea de investii sau credite/linii de credit pentru capital de lucru. Acestea urmeaza a fi garantate de catre FNGCIMM in numele si in contul statului prin intermediul Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul IMM Invest exista subprogramul AGRO IMM Invest, acesta fiind dedicat pentru intreprinderile mici si mijlocii, dar si pentru intreprinderile mici avand o capitalizare de piata medie si care activeaza in domenii precum agricultura, pescuitul, acvacultura si sectorul alimentar. Subprogramul AGRO IMM Invest include de asemenea si o componenta nerambursabila de cel mult 10% din valoarea finantarii garantate, insa exista conditia de a nu depasi plafonul de 120 000 de euro pentru fiecare intreprindere care activeaza in domeniul pescuitului si al acvaculturii, 100 000 de euro pentru intreprinderile care activeaza in domeniul productiei primare de produse agricole, respectiv 80 000 de euro pentru intreprinderile care activeaza in sectorul alimentar. Sumele acordate in baza respectarii conditiilor programului se vor putea fi folosite in vederea refinantarii altor credite in derulare. Pentru accesarea portalului online IMM Invest se poate folosi urmatorul link: https://www.imminvest.ro/. In cadrul acestui portal se pot gasi declaratiile si formularele care trebuie completate pentru a aplica la programul IMM Invest, dar si ghidul programului de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *